Coronavirus COVID-19


Update 5 mei 2020

Goed nieuws: het lijkt erop dat vanaf 1 juni mogelijk is om een bruiloft in kleine kring te vieren (maximaal 30 personen inclusief personeel) met inachtneming van de hygiënevoorschriften. En de verwachting is dat, als het virus onder controle blijft, er vanaf 1 juli weer bijeenkomsten van maximaal 100 personen georganiseerd kunnen worden. Daarbij geldt natuurlijk wel nog steeds dat iedereen met (lichte) verkoudheidsklachten of andere ziekteverschijnselen zoals koorts thuis moet blijven. Dit geldt ook voor gasten met een gezinslid met koorts. 

 

Ik ben zelf echt heel blij met dit nieuws! Na alle dingen die vooral niet meer konden, hebben we nu in iedere geval weer een doorkijkje naar de toekomst gekregen. Ik heb ontzettend veel zin om weer bruiloften te gaan fotograferen en hoop voor iedereen dat we langzaam (en voorzichtig) weer naar een mooie zomer toe gaan! 


Het zijn rare tijden.... Ik weet het: een enorme open deur maar het is gewoon zo. Afgelopen weken ben ik druk bezig geweest om samen met mijn bruidsparen van maart/april/mei nieuwe data te vinden voor hun trouwdag. Ik ben enorm blij dat dat gelukt is: de bruiloften die ik zou fotograferen zijn verplaatst naar het najaar of naar 2021. Fijn voor de bruidsparen! Want het zal je maar gebeuren: mooie dag gepland, alles geregeld, en dan kom het Coronavirus. Echt niet leuk. Voor juni heb ik nu nog huwelijken in mijn agenda staan. Kunnen deze door gaan? In aangepaste vorm misschien? Of zullen ze ook verzet moeten worden? Net als de rest van Nederland kijk ik reikhalzend uit naar de eerstvolgende persconferentie van de regering. 

We moeten onze bruiloft verplaatsen, kun jij ook op een andere datum?

Als jullie weten dat jullie bruiloft verplaatst gaat worden, neem dan z.s.m. contact met mij op. Als ik op jullie nieuwe datum beschikbaar ben, kan jullie trouwreportage zonder extra kosten gewoon naar de nieuwe datum verplaatst worden. Het is erg handig om te kijken naar bijvoorbeeld een dinsdag/woensdag/donderdag. De kans dat ik (en de andere leveranciers) dan beschikbaar zijn is simpelweg veel groter.  

Kom jij nog wel fotograferen als we trouwen tijdens de Coronacrisis?

Als jullie bruiloft voldoet aan de op dat moment geldende voorschriften van het RIVM ben ik er voor jullie en kom ik een prachtige reportage maken. Het betekent ook dat ik mijn verantwoordelijkheid neem en als ik verkouden/ziek ben niet  kom fotograferen om het virus niet verder te verspreiden. Ik regel dan zo mogelijk een vervangend fotograaf voor de reportage (die in dezelfde stijl fotografeert) en zal zelf de nabewerking en het album verzorgen. 

In plaats van een lentebruiloft trouwen we nu in de herfst: wat betekent dat voor de foto's?

Natuurlijk is het even schakelen van een lentebruiloft naar een herfst- of winterbruiloft. Maar de herfst en de winter zijn echt prachtige en heel fotogenieke jaargetijden om te trouwen! En ik ga samen met jullie kijken of de gekozen fotolocatie nog geschikt is of dat we beter een andere plek kunnen kiezen. Een mooi herfstbos bijvoorbeeld. Kijk bij mijn eerdere blog over trouwen in de herfst om inspiratie op te doen!

Onze voorpret is wel een beetje weg.....

Dat snap ik helemaal, het is ook gewoon een rot-situatie. Voor iedereen. Maar bedenk dat er een tijd komt waarop het wél weer kan. En tot die tijd is een loveshoot misschien een leuk idee?

Een loveshoot doen ergens buiten waar voldoende ruimte is en ik houd minimaal 2 meter afstand. Daar hebben we een zoomlens voor. Dan komen jullie misschien weer wat meer in de positieve stemming én ik ben ook weer van de straat. 😉 Stuur me een berichtje dan plannen we snel een shoot in!

Marinka van Helvoort Fotografie

info@marinkavanhelvoort.nl

06 419 05 157

KVK 321 25 449

Aanbevolen door Zankyou