Tips - Binnenlocaties trouwfoto's

De meeste bruidsparen hebben zelf wel een idee voor een mooie (buiten)locatie waar ze graag hun trouwfoto's willen maken. Maar wat doe je als het op jullie trouwdag niet droog is? En het echt een beter idee is om de foto's binnen te maken? Dan is het handig om alvast een geschikte binnenlocatie in gedachten te hebben! Maar hoe vind je een geschikte binnenlocatie? Hieronder een aantal tips.

 

Klassieke locaties

Denk hierbij aan een kasteel, een oud klooster, een landhuis etc. Soms zijn dit trouwlocaties waar je (meestal tegen een vergoeding) terecht kunt om trouwfoto's te maken. Maar ook musea of andere instellingen zijn vaak gevestigd in prachtige panden. Vragen kan altijd toch? Het is een sowieso goed idee om van te voren bij de locatie te informeren naar de mogelijkheden zodat je zeker weet dat je op jullie trouwdag niet voor verrassingen komt te staan. Voorbeelden van mooie binnenlocaties in midden Nederland:

 • De Marienhof, Amersfoort
 • Stoomgemaal Hertog Reinout, Nijkerk
 • Stadscafe Observant, Amersfoort
 • Hotel Kerckebosch, Zeist
 • Boerderij Gagelgat, Soest
 • Slot Zeist, Zeist
 • Kasteel de Essenburgh, Hierden

Moderne en industriële locaties

Veel moderne gebouwen lenen zich door de architectuur en lichtval heel goed voor prachtige trouwfotografie. Informeer bij het bedrijf of organisatie of jullie trouwfoto's mogen komen maken, vaak is dat geen probleem! Daarnaast zijn (oude) of nieuwe industriële locaties vaak ook heel fotogeniek. Tegen een vergoeding is het vaak mogelijk een fotoshoot in te plannen. 

 • Ritmeesterfabriek, Veenendaal
 • De Smederij, Epe
 • Wintertuinexperience, Baarn
 • Metaal Kathedraal, Utrecht
 • De Fabrique, Utrecht
 • Botanische Tuinen, Utrecht
 • Museum Beeld en Geluid, Hilversum
 • Radio Kootwijk, Kootwijk
 • Bibliotheek in het Eemhuis, Amersfoort
 • Parkeergarage onder Eemplein, Amersfoort
 • VINT, Amersfoort
 • Intratuin, Amersfoort

Eigen trouwlocatie

Hebben jullie een mooie locatie besproken voor jullie ceremonie, kerkdienst, diner of feest? Dan is deze locatie natuurlijk ook een hele goede optie om te gebruiken als fotolocatie. In overleg met de eigenaar/verhuurder is er vaak veel mogelijk.

 

Overdekte buitenlocatie

Denk hierbij aan een viaduct, brug, overkapping etc. Voorbeelden zijn:

 • Centraal Station Amersfoort
 • Pandhof, Utrecht
 • Perron 9, Berlijnplein, Leidsche Rijn
 • Transferium, Barneveld
Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
  Er zijn nog geen commentaren.

Marinka van Helvoort Fotografie

info@marinkavanhelvoort.nl

06 419 05 157

KVK 321 25 449