FAQ trouwreportages

Q: We hebben jouw site bekeken en zijn geïnteresseerd in de trouwreportages die je maakt. Wat is de volgende stap?

A: Neem contact met mij op via de mail of de telefoon, daarbij is het handig om alvast jullie trouwdatum te vermelden. Ik laat jullie zo snel mogelijk weten of ik op die datum nog beschikbaar ben en stuur alvast wat meer algemene informatie naar jullie toe. Daarna kunnen we een afspraak plannen voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek. Tijdens deze afspraak kunnen jullie nog meer trouwfotografie in verschillende voorbeeldalbums bekijken en spreken we jullie wensen door. Meestal plan ik deze afspraken ‘s avonds en het is voor mij geen probleem om bij jullie langs te komen. Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek maak ik een offerte op maat. Vervolgens hebben jullie twee weken de tijd om te besluiten of ik de juiste trouwfotograaf ben voor jullie trouwdag! Tijdens deze twee weken houd ik de datum voor jullie gereserveerd.

 

Q: Hoe ga je tijdens een trouwdag te werk?

A: Ik ben een trouwfotograaf die het liefst de sfeer van de dag op een ongedwongen manier vastlegt. Dit houdt in dat ik tijdens de dag zo onopvallend mogelijk aanwezig ben en vooral vastleg wat er allemaal gebeurt. Het past bij mij als persoon om op de achtergrond aanwezig te zijn en ik geloof erin dat ik op deze manier het beste de essentie van een trouwdag in beelden kan vangen. Er zijn twee momenten tijdens een trouwreportage waarop ik wel aanwijzingen geef. Ten eerste wanneer ik samen met een bruidspaar de reportagefoto's ga maken. Ik heb gemerkt dat het voor een stel vaak relaxter is om tijdens het poseren wel aanwijzingen te krijgen. Ten tweede tijdens de eventuele familie- en vriendenfoto’s, omdat dit moment anders een chaotische toestand kan worden waar niemand op zit te wachten…:-)

 

Q: Kunnen we jou ook voor een bepaald aantal uren boeken?

A: Ja, dat kan! Op de pagina tarieven vinden jullie als voorbeeld verschillende pakketten met een bijbehorend aantal uur fotografie. Maar ik maak altijd een offerte op maat met daarin het aantal uur fotografie dat past bij jullie trouwdag. Het minimum aantal uur voor een trouwreportage is 4.

 

Q: Hoeveel foto’s maak je op een dag? En hoe lang moeten we na ons huwelijk wachten op de foto’s?

A: Een trouwreportage van 6 uur levert minimaal 240 foto’s op, voor een reportage van 4 uur zijn dat circa 180 foto’s. Voor het uitzoeken en bewerken van de foto’s en het bestellen van de fine art prints heb ik ongeveer 4 weken nodig. En wanneer jullie dat willen, kan ik de dag na jullie huwelijk alvast een voorproefje van de foto’s op de facebookpagina van mijn bedrijf plaatsen.

 

Q: Kunnen we nog meer foto’s van jou bekijken?

A: Mijn meeste recente werk is te vinden op Facebook. En jullie kunnen natuurlijk een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik neem dan voorbeeldalbums mee met nog meer werk.

 

Q: We willen ook graag een photobooth bij ons feest, kunnen we daarvoor ook bij jou terecht? 

 A: Ik heb zelf geen photobooth die jullie kunnen huren maar heb wel een goede tip: via Photobooths-huren.nl kunnen jullie een leverancier vinden die precies voldoet aan jullie wensen. Van dezelfde makers is de site Alletrouwambtenaren.nl, heel handig om de trouwambtenaar te vinden die bij jullie past. 

 

Q: We weten nog niet zeker of we een ook een trouwalbum willen bestellen, wanneer kunnen we dat beslissen?

A: Tijdens ons kennismakingsgesprek kunnen jullie de verschillende type voorbeeldalbums rustig bekijken. Een besluit over of jullie een boek willen, en zo ja welk boek, kunnen jullie nemen op het moment dat dat jullie goed uitkomt. Sommige stellen beslissen dit gelijk samen met de offerte, sommige stellen zijn hier pas een half jaar na hun huwelijk aan toe! Het is wel zo dat het voordeliger is om de reportage en het boek als 1 pakket af te nemen. Bekijk hier voorbeelden van trouwalbums die ik gemaakt heb.

Q: Bewerk je de foto’s ook in Photoshop?

A: Ik gebruik Lightroom en Photoshop om alle basis correcties (witbalans, belichting, contrast etc.) toe te passen. Ook gebruik ik Photoshop om een gedeelte van de foto’s in zwartwit om te zetten of een filter toe te passen. Deze foto’s lever ik altijd naast de kleurenfoto’s zodat jullie zelf kunnen kiezen welke beelden jullie willen gebruiken.

 

Q: Kunnen we ook alle gemaakte foto’s op dvd krijgen?

A: Nee, helaas lever ik geen ruw beeldmateriaal. Maar jullie kunnen er op rekenen dat de foto's die jullie ontvangen een meer dan volledig beeld geven van jullie trouwdag.

 

Q: Is het nodig dat je onze trouwlocatie van tevoren bekijkt?

A: Nee, dat is niet per se noodzakelijk. Ik heb inmiddels ruime ervaring met allerlei soorten locaties en ben goed voorbereid op verschillende licht-situaties.

 

Q: Hoeveel tijd moeten we inruimen voor het maken van de reportage-foto’s?

A: Meestal geef ik als richtlijn mee om rekening te houden met 45 min tot 1 uur fototijd, de eventuele reistijd komt hier nog bij. In praktijk blijkt dat dit voldoende tijd is om veel verschillende soorten foto’s te maken. Maar ook wanneer jullie minder tijd hebben of willen maken voor de reportage-foto’s is dat geen probleem. Op een mooie plek kan ik ook in 10 minuten een aantal hele mooie beelden van jullie samen maken.

Q: Met welke apparatuur werk je?

A: Ik heb de volgende apparatuur in mijn tas zitten:

  • 1 x Canon EOS 5D Mark iii
  • 1 x Canon EOS 6D
  • 1 x lens Canon ef 24-70mm f/2.8L usm II
  • 1 x lens Canon ef 70-200mm f/4 is usm
  • 1 x lens Canon EF 85mm f/1.8 usm
  • 1 x flitser Canon Speedlite 600EX-RT
  • 1 x flitser Canon Speedlite 430EXII
  • 1 x DHG Achromat Macro filter

Met deze apparatuur ben ik voorbereid op verschillende situaties én ik heb genoeg back-up spullen bij me. Ik heb er ooit nog een leuk filmpje over gemaakt 😊. 

Q: Wat gebeurt er wanneer je op onze trouwdag ziek of verhinderd bent?

A: Gelukkig gebeurt dit vrijwel nooit! Mocht het zo zijn dat ik echt niet kan komen om jullie trouwdag vast te leggen, zal ik er alles aan doen om een vervanger te regelen. Ik heb een netwerkje van 4 andere vrouwelijke trouwfotografen die op dezelfde manier werken en we hebben onderling de afspraak gemaakt om te proberen elkaar in dit soort situaties te vervangen. Daarnaast ben ik lid van een nationaal netwerk van trouwfotografen waarin ik ook op zoek kan naar een vervanger.

 

Q: Hoe lang ben je al trouwfotograaf?

A: Inmiddels ben ik alweer 15 jaar als trouwfotograaf aan het werk. Ik heb in die jaren bij elkaar circa 300 huwelijken gefotografeerd.

 

Q: Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

A: Wanneer jullie besluiten dat ik de juiste fotograaf ben voor jullie trouwdag, ontvangen jullie een opdrachtbevestiging en geldt een aanbetaling van 20%. De factuur voor het overige bedrag ontvangen jullie direct na jullie huwelijk.

  

Marinka van Helvoort Fotografie

info@marinkavanhelvoort.nl

06 419 05 157

KVK 321 25 449