Tips - Fotoshoot met familie

Ik krijg van klanten die een familie fotoshoot hebben geboekt regelmatig de vraag of ik nog tips heb voor kleding en/of locatie. Hoog tijd voor een blogje over dit onderwerp!

Puur en simpel
Het is een goed idee om jullie kledingstijl voor de shoot puur en simpel te houden. Rustige kleuren en niet teveel accessoires zorgen ervoor dat jullie centraal staan en niet jullie outfits. En draag iets waar jullie je lekker in voelen! Een goed gevoel is direct op de foto's terug te zien.

Eenheid
Voor het totaalbeeld is het mooi als jullie op de foto een eenheid uitstralen. Stem de kleuren van jullie kleding op elkaar af. Jullie kunnen dit doen door allemaal jullie kleding binnen een rustig kleurenpalet (bijvoorbeeld blauw/wit/zwart of grijs/beige/wit) te kiezen. Het belangrijkste is dat er niet een outfit domineert qua kleur.  Kijk ook even of jullie qua stijl op elkaar aansluiten: gaan jullie casual of juist strak in pak? En beperk printjes en logo’s, deze kunnen op een foto erg afleiden.  Check tot slot van te voren de weersvoorspellingen: zorg ervoor dat iedereen comfortabel zonder jas op de foto kan. Kies bij een winterse fotoshoot voor laagjes in passende kleuren.

Locatie 

Er zijn heel veel leuke locaties te bedenken voor een familieshoot. Denk bijvoorbeeld aan een mooi stuk natuurgebied, een park of juist een stukje binnenstad. Ook meer industriële locaties zijn erg geschikt voor familiefoto’s.  In de omgeving van Amersfoort zijn de volgende locaties bij mij favoriet: de Soesterduinen, de Eemhaven, park Randenbroek, het terrein van de Wagenwerkplaats vlakbij station Amersfoort.
Ikzelf maak familiefoto's altijd buiten omdat er weinig geschikte binnenlocaties zijn voor grotere groepen en omdat ik natuurlijk (buiten)licht erg mooi vind! Wanneer het regent, overleg ik met de familie en prikken we een nieuwe datum.

Props

'Props' is de fotografen-term voor spullen-die-je-kunt-gebruiken-bij-een-fotoshoot. Zeker met (kleine) kinderen is het erg leuk om hier gebruik van te maken. Denk aan grote, gekleurde balonnen, bellenblazen, krijtbordjes, stoepkrijt etc. Op Pinterest zijn heel veel leuke ideeën te vinden.


Marinka van Helvoort Fotografie

info@marinkavanhelvoort.nl

06 419 05 157

KVK 321 25 449