Tips - Over overhemden

Maandenlang zijn jullie al bezig met het plannen van de bruiloft. En daarbij is DE JURK van de bruid natuurlijk erg belangrijk. Maar laten we het vandaag een keer over de kleding van de bruidegom hebben, ook best belangrijk namelijk…;-). En specifieker nog, dit verhaal gaat over waar je allemaal op kunt letten als je een trouw-overhemd uitkiest. En omdat ik geen expert ben op het gebied van herenkleding, heb ik deze blog samen geschreven met Mike Spelde van overhemden.com.

De bruidegom heeft meestal een twee- of driedelig pak aan en daarbij hoort natuurlijk een mooi trouwoverhemd en bijbehorende accessoires. Zeker als je trouwt op een warme dag gaat het jasje

meestal/zeker/liefst zo snel mogelijk uit. En dan ziet iedereen toch je overhemd. Maar wat is nou een mooi trouw-overhemd en waar moet je allemaal op letten tijdens het kopen van een trouw-overhemd? Van welke accessoires kun je allemaal gebruik maken?

Pasvorm

Het belangrijkste aan een overhemd is dat het prettig en comfortabel zit. Bij de pasvorm van je trouwoverhemd speelt niet alleen je lichaamsbouw een rol, maar ook je persoonlijke voorkeur. Een slim fit overhemd is een overhemd dat super getailleerd is. Ben je iets forser of voel je je niet prettig in hele strakke kleding dan is een modern fit, of een regular fit overhemd meer iets voor jou.

Kleur

Let er bij het kiezen van de kleur van jouw overhemd op dat deze goed past bij je huidskleur, je trouwpak én bij de jurk van de bruid. Zeker als je aanstaande een witte jurk aan heeft is het belangrijk dat deze kleur wit lijkt op de kleur van jouw (witte) overhemd. Vraag even aan je lief of ze misschien een stukje stof van haar jurk heeft dat jij mee kunt nemen naar de winkel.

Das

Wil je een das dragen op het overhemd? Dan heb je de keus uit een stropdas of een vlinderdas/bowtie. De meeste mannen kiezen voor hun pak en overhemd neutrale kleuren en dan is een das natuurlijk een mooie manier om een accentkleur aan te brengen in de look! En als je het spaans benauwd krijgt bij het idee van een stropdas: draag dan vooral geen das. Je moet je wel lekker voelen in jouw kleding namelijk.

Manchetknopen

Details maken de bruidegom op de trouwerij. Manchetknopen zorgen ervoor dat de dubbele manchet vast blijft zitten. Manchetknopen hebben een luxueuze uitstraling en zijn mooie details die een bruidegom kan dragen op de bruiloft. Tegenwoordig kan je manchetknopen kopen in alle verschillende soorten, maten en patronen. Je kunt zelfs manchetknopen laten maken met bijvoorbeeld de datum in de knopen gegraveerd. En misschien zijn er nog wel hele mooie, antieke manchetknopen in jullie familie die je mag dragen?


Bretels

Bretels zijn hip! Bretels houden je pantalon op zijn plek en is een goed alternatief voor een riem. Ga je bijvoorbeeld trouwen in een mooi, donkerblauw pak en heb je gekozen voor een wit overhemd dan geven lichtblauwe bretels het mooiste effect. Als je voor bretels gaat met een strependesign, kies dan liever voor een effen overhemd. Ik vind zelf bretels gecombineerd met een mooie bowtie echt een super combinatie!

Baleinen

Baleinen houden je kraag stevig en netjes. En mocht je je afvragen wat baleinen zijn: dit zijn die harde dingetjes in de punten van de kraag. Bij goede kwaliteit overhemden horen ook kraaghouders van goede kwaliteit. Er zijn verschillende soorten baleinen. Je hebt plastic, stalen en metalen baleinen. Een balein zorgt voor de finishing touch voor je overhemd. Wanneer je een overhemd koop van goed kwaliteit, zijn de baleinen meestal ook van goede kwaliteit. Check even of jouw kraag er mooi uitziet en koop desnoods een los setje baleinen.

Marinka van Helvoort Fotografie

info@marinkavanhelvoort.nl

06 419 05 157

KVK 321 25 449