Trouwreportage - Trouwen bij landgoed Klarenbeek

Ergens halverwege 2019 was ik op de koffie bij Janine en Bram, ze zouden gaan trouwen in maart 2020 en ik mocht de trouwreportage voor ze maken. Little did we know... Natuurlijk kon de bruiloft in maart niet doorgaan vanwege corona, de nieuwe datum zou 27 juni zijn. Tot duidelijk werd dat je per 1 juli weer 100 gasten mocht uitnodigen i.p.v. 30, de moeite waard om nog 1 keer te verzetten dus. 

Op 4 juli melde ik me 's ochtends bij het prachtige Landgoed Klarenbeek in Gelderland. Een historische locatie met een industrieel tintje. Het was de tweede bruiloft die ik zou fotograferen sinds de coronacrisis was uitgebroken en ik was heel blij dat ik weer aan het werk mocht. En ondanks de maatregelen die natuurlijk nog steeds golden, was het een hele relaxte en feestelijke dag. 

Omdat zowel bruid als bruidegom ervoor hadden gekozen zich klaar te maken op het landgoed, was het heel makkelijk om van beide de voorbereidingen vast te leggen.

Het landgoed heeft een prachtige zaal voor de ceremonie, met hoge ramen waardoor de lichtinval heel mooi is. Het bruidspaar zou elkaar pas zien bij de ceremonie. Dat maakt het moment van binnenkomen extra spannend en emotioneel. 

Ik vind het altijd mooi als er tijdens de ceremonie een woordje wordt gedaan door familie en/of vrienden. Dat maakt de ceremonie natuurlijk heel erg persoonlijk. De beide vaders en de zus van Janine kwamen aan het woord en hadden alle drie een heel eigen en daardoor prachtig verhaal.

Ok, het is even vegen achteraf maar wat gaven deze partypoppers een gaaf effect op de foto! Een van mijn favoriete beelden van afgelopen jaar. 

Na de ceremonie was het tijd voor taart, een toost en natuurlijk feliciteren. En het feliciteren is met de 1,5 meter maatregel misschien nog wel het lastigste moment tijdens een bruiloft in corona-tijd. Het is zo onnatuurlijk om op dat moment afstand te moeten houden van al je vrienden en familie. Bijna niet te doen. Dan maar proosten met je glas of een hele snelle knuffel. 

Aan het eind van de borrel ben ik met Janine en Bram de tuin van het landgoed ingelopen om nog wat foto's van hen samen te maken. Ik vind het altijd ideaal als de trouwlocatie zelf geschikt is voor de fotoshoot. Geen heen en weer gerij naar een andere locatie en je ben zo weer terug bij je gasten. In dit geval waren we al heel snel weer terug want Janine was na een kwartiertje al klaar met foto's maken. 😄 Snap ik helemaal, op mijn eigen bruiloft wilde ik eigenlijk helemaal geen reportage foto's maken. Je wilt vooral gezellig borrelen/eten/feesten toch? Nu ben ik altijd wel voorbereid op een snelle shoot dus ik had in die 15 minuten al genoeg foto's gemaakt voor een mooie reportage. 

Het oorspronkelijk geplande feest kon natuurlijk niet door gaan, in plaats daarvan een uitgebreid diner waarbij alle gasten konden blijven eten en er alle tijd was om bij te praten en heel lang na te tafelen. 

Marinka van Helvoort Fotografie

info@marinkavanhelvoort.nl

06 419 05 157

KVK 321 25 449