Trouwreportage - Trouwen midden in de natuur

Een paar jaar eerder had ik Sjoukje en Thierry al ontmoet: als ceremoniemeesters bij de bruiloft van de zus van Sjoukje. Sjoukje mailde me dat zij en Thierry nu zelf wilden gaan trouwen en vroeg of ik de foto's kwam maken. Natuurlijk wil ik dat! Bij het voorgesprek vertelden ze wat het idee was: een relaxte dag met familie en vrienden én een trouwceremonie midden in de natuur. En zo kwam ze terecht bij de Mof in Leusden. Deze trouwlocatie heeft als unieke optie om de ceremonie in het bos of midden op de hei te houden. Precies wat ze zochten. 

Op 3 juli kom ik in de ochtend aan bij Sjoukje en zie een relaxte bruid, midden in het proces van haar en make up. Met hulp van moeder en zus trekt ze haar trouwjurk aan en ineens is het dan toch spannend zo vlak voor Thierry komt. Na een first look in de tuin en het bewonderen van de trouw-bakfiets gaan we op pad voor een fotoshoot in het bos.

Tijdens de shoot lopen we door het bos en maak ik af en toe foto's. Ik houd zelf niet van foto's die erg geposeerd zijn (gelukkig houden de meeste bruidsparen die ik fotografeer niet van poseren) dus ik probeer de shoot altijd zo ontspannen mogelijk te houden. 

De fotoshoot moet eigenlijk een relax-moment zijn: nog even een moment samen voordat de dag begint en alle gasten komen.

Na de shoot gaan we door naar de locatie waar we een uitgebreide routebeschrijving krijgen naar de parkeerplaats vlakbij de plek waar de ceremonie is. Het is even zoeken in het natuurgebied, en best wel een wandeling op je naaldhakken (de gasten dan he, niet ik) maar dan ziet het er ook uit als een plaatje. Een heel persoonlijke ceremonie met speeches van verschillende dierbaren volgt. Daarna is het tijd voor taart & toost op die prachtige plek. 

Na de ceremonie vertrekken we weer naar de Mof waar nog een ontspannen borrel en diner op het programma staan. 

Marinka van Helvoort Fotografie

info@marinkavanhelvoort.nl

06 419 05 157

KVK 321 25 449