Tips - Trouwen in de herfst

Op het moment dat ik dit stukje schrijf, is het nog zomervakantie. Beetje saai ook want veel mensen zijn nog op vakantie. Gelukkig weet ik dat mijn lievelingsseizoen eraan komt: de herfst! Ik ben dol op deze tijd van het jaar. De overgang van zomer naar herfst waarin de natuur én het licht vaak prachtig zijn. Voor mij is dit een tijd vol verwachting, net zoals vroeger aan het begin van een nieuw schooljaar. Ik heb altijd de neiging om nieuwe schoolspullen te gaan kopen. Gelukkig komen steeds meer mensen er ook achter: de herfst is een prachtige tijd om te trouwen! Juist omdat het zo'n sfeervolle tijd is, je allerlei leuke dingen met de styling kunt doen én, niet onbelangrijk, het is nog niet zo populair als de lente en zomer en daardoor niet zo druk bij alle trouwlocaties! In dit stukje mijn tips voor een prachtige trouwdag in de herfst!

Trouwlocatie

Als jullie voor een herfstbruiloft gaan, is het belangrijk om goed na te denken over de locatie: deze moet zowel binnen als buiten leuk zijn. Bij veel trouwlocaties kun je tegenwoordig zowel binnen als buiten trouwen. En als jullie kiezen voor een flexibele locatie, dan is het mogelijk om nog op het laatst aan te geven of jullie de ceremonie binnen of buiten willen. Of bijvoorbeeld de ceremonie binnen maar de taart en borrel buiten in een heerlijk herfstzonnetje. Ik heb zelfs een keer meegemaakt dat het eind oktober nog zo warm was, dat het hele gezelschap buiten kon eten onder de prachtige herfstbomen. Voorbeelden van mooie locaties die ik heel geschikt vind voor een herfstbruiloft zijn: de Mariënhof in Amersfoort, Kasteel Cammingha in Bunnik, landgoed Staverden in Ermelo en Hoeve Sparrendam in Hoevelaken.  

 

Styling

Het is natuurlijk het leukst om de styling van jullie huwelijk ook een beetje in de herfstsfeer te houden. Denk aan de bloemen van het boeket en de corsages in prachtige rood/oranje/geel tinten. Corsages of tafeldecoratie gemaakt van herfstbladeren kunnen ook erg mooi zijn! Ook een taart of sweet table met herfstsmaken als appel, kaneel en pompoen passen helemaal in de sfeer.

Buiten borrelen is in de herfst ook erg leuk. Het wordt alweer vroeg donker dus de kaarsen en vuurkorven kunnen al vroeg aan. Leg bij de vuurkorven bakken met marshmallows en prikkers klaar, altijd een succes. :-) En hebben jullie nog geld over investeer dan in prikkabels! Meterslange snoeren met lichtjes zorgen altijd direct voor een sprookjesachtige sfeer. Denk ook aan dekentjes die jullie gasten even kunnen omslaan om heerlijk buiten te zitten. Ook een keer gezien op een herfstbruiloft: het dessert buiten in de vorm van een foodtruck met warme crêpes en wafels. En een barista-wagentje met verse koffie. Dat zou ik doen, als ik zou gaan trouwen. Jammer dat ik al getrouwd ben.  

Fotoshoot

Onnodig om uit te leggen dat ik in de herfst vaak het bos opzoek om de foto's te maken. De tijd waarin de bladeren het mooist kleuren ligt begint meestal half oktober en duurt tot half november. Wel afhankelijk van de temperatuur, je moet hier dus een beetje geluk mee hebben! Omdat het in de herfst vaak wat frisser is, is het een goed idee om als bruid een mooie sjaal of omslagdoek mee te nemen. Lekker om af en toe even op te warmen. En samen onder de sjaal staat nog leuk ook! En nog een tip: laat je zorgen over het vies worden van de jurk los. Deze wordt namelijk toch wel (een beetje) vies aan de onderkant. Als het niet tijdens de shoot is, dan wel tijdens het feest.... 

Het is altijd een goed idee om een binnenlocatie achter de hand te hebben voor het geval je echt niet naar buiten kunt voor de reportage. Gelukkig zijn er genoeg mooie binnenlocaties te vinden! Kijk voor tips over binnenlocaties bij dit blogje. En last but not least: een mooie paraplu. Ik ben dol op die doorzichtige, gewoon van de Hema. Veel plezier met het plannen van jullie herfstbruiloft!

De foto links is gemaakt bij Vint in Amersfoort, de foto rechts bij Hotel Kerckebosch in Zeist.

Marinka van Helvoort Fotografie

info@marinkavanhelvoort.nl

06 419 05 157

KVK 321 25 449